Marit Ludi Wolfkamp is 18 jaar jong en volgt op het Deltion College de opleiding Sport en Bewegingsagogie. Voor deze opleiding moest ze een stageplek zoeken waarbij ze in aanraking kwam met mensen die een handicap/beperking hebben. Haar docent heeft haar in contact gebracht met Goalball Zwolle, omdat wij meerdere leden hebben met een visuele beperking. Na een goed gesprek tussen Marit en Goalball Zwolle waarbij het stagetraject is besproken hebben we Marit welkom geheten binnen de vereniging.

 Kende je de sport al en wat was je eerste indruk?

Ik kende de sport nog niet, maar na een uitleg van wat basisspelregels tijdens de training heb ik even meegedaan bij een partijvorm om te ervaren hoe het is. Dat was wel even wennen. Ik ben gewend om te sporten terwijl ik alles kan zien en dat is hier niet het geval. Je doet alles op gehoor, oriëntatie en gevoel. Je moet elkaar goed coachen, vertrouwen en samenwerken. Ook is een goede conditie als het tempo wat hoger ligt belangrijk heb ik gemerkt 😊Het is een unieke en uitdagende sport en daar hou ik wel van.

 Wat vind je van de vereniging?

Ik ben gelijk goed opgevangen in de groep en dat is wel prettig aangezien ik geen ervaring had met het werken met mensen met een visuele beperking. Ik kreeg gelijk al tips, ook van de leden zonder een visuele beperking, en daar kon ik gelijk wat mee. De groep vind gezelligheid belangrijk, maar is ook leergierig en fanatiek.

De club heeft alles goed geregeld en ook kwa stagebegeleiding verloopt het goed. We weten wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. Ik word als stagiaire overal bij betrokken en ik krijg de ruimte voor eigen inbreng. Het is fijn om te merken dat ik me als één van de groep thuis voel binnen de vereniging en dat er met mijn inbreng ook echt wat wordt gedaan. Ik ga met veel plezier naar mijn stage toe en ik hoop ook voor de vereniging dat meer mensen de weg gaan weten te vinden naar Goalball Zwolle.

 Wil je verder nog iets kwijt over Goalball Zwolle?

Ja eigenlijk wel. Allereerst wil ik iedereen die een stageplek zoekt aanraden om contact op te nemen met deze vereniging. Ik leer er erg veel, krijg ruimte voor eigen inbreng en ik heb het er erg naar mijn zin.

Daarnaast hoop ik dat mensen die een leuke, unieke en uitdagende teamsport zoeken goalball eens gaan proberen. Het is niet specifiek gericht op mensen met een visuele beperking, iedereen kan deze sport beoefenen; dat maakt het juist zo mooi. Je merkt dat het sporten met een geblindeerde skibril mensen tegenhoud om de sport te gaan proberen, maar probeer het gewoon, je krijgt er geen spijt van!

 We hebben de leden van Goalball Zwolle uiteraard ook gevraagd om een mening te geven over Marit en haar stage bij de vereniging. Deze was unaniem…..

Bestuurslid Bas Brekelmans: “Marit is met haar 18 jaar de jongste binnen de vereniging. Na een korte periode van aftasten merkten we dat ze leergierig is, initiatief en interesse in de vereniging toont. Een training geven is voor haar ook geen probleem, al levert ons dat de dag na de training nog wel eens wat spierpijn op. We krijgen ruimte voor een dolletje, maar ze weet ons ook weer bij de les te krijgen. We zijn erg blij met Marit”

 Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar de sport goalball en/of een stage bij Goalball Zwolle? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *