De tweede editie van de Dutch Open Goalball Cup (DOG Cup) komt eraan. Van 14 tot 16 oktober 2022 organiseert Goalball Zwolle dit internationale goalball toernooi. We zijn blij dat we weer mogen na de afgelopen COVID periode.

In 2018 werd de eerste DOG Cup georganiseerd. Er deden toen 14 teams mee uit 7 verschillende landen mee. Wat de Dutch Open Goalball Cup uniek maakt is dat echt iedereen kan meedoen. Teams worden namelijk niet gescheiden op basis van geslacht. Of men nu met een heren, dames of gemengd team komt, bij de DOG Cup krijgt iedereen de kans om internationale ervaring op te doen.

Het toernooi bestaat uit twee klassementen, Open en Elite. Hierdoor kunnen teams van allerlei niveaus meedoen. Nationale selectie teams worden gevraagd of ze zich willen inschrijven in de Elite klasse, zodat het niveau van Open toegankelijk blijft voor iedereen. Zo kunnen clubteams ook internationale ervaring opdoen.

De tweede editie van de Dutch Open Goalball Cup zal gehouden worden in sporthal Het Anker in Zwolle. Op 15 en 16 oktober zullen hier weer maximaal 14 teams de strijd met elkaar aangaan in het grootste goalball evenement van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *